“Dobry posiłek w szpitalu”
Uprzejmie informujemy, że od dnia 17 października 2023 r. Szpital Powiatowy im. Jana Pawła II w Bartoszycach przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach
i wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów.
Zgodnie z wytycznymi programu poniżej przedstawiamy Państwu aktualne jadłospisy dań podawanych pacjentom oraz zdjęcia wybranych posiłków.
Śniadanie 17.04.2025 - Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanówMasło 10g *7, Wędlina drobiowa 40g *6, Herbata B/C 250mlZupa B/M z kaszą kukurydzianą 300ml Papryka 30g Pieczywo razowe 100g *1, Sałata 5g Twaróg 70g *7 |
![]() |
Obiad 17.04.2025r. - Dieta podstawowaKotlety ziemniaczane 2szt *1, *3, Sos pieczarkowy 100g *1,7,14, Zupa buraczkowa 300ml *9, Kompot 250ml Surówka z białej kapusty 100g *3, |
![]() |
Pliki: