“Dobry posiłek w szpitalu”
Uprzejmie informujemy, że od dnia 17 października 2023 r. Szpital Powiatowy im. Jana Pawła II w Bartoszycach przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach
i wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów.
Zgodnie z wytycznymi programu poniżej przedstawiamy Państwu aktualne jadłospisy dań podawanych pacjentom oraz zdjęcia wybranych posiłków.
Śniadanie 16.01.2025r. - dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanówMasło 10g *7, 10.g Herbata B/C 250ml 250.g Pieczywo razowe 100g *1, 100.g Zupa B/M z zacierką 300ml *1, *3, 300.g Papryka konserwowa 80g 80.g Salata 5g 5.g Wędlina drobiowa 40g *6, 40.g |
Obiad 16.01.2025r. - dieta podstawowaKompot 250ml *3, 250.g Surówka z białej kapusty 100g *3, 100.g Ziemniaki 200g *7, 200.g Udko pieczone 100g 100.g Żurek 300ml 300.g |
Pliki: