“Dobry posiłek w szpitalu”
Uprzejmie informujemy, że od dnia 17 października 2023 r. Szpital Powiatowy im. Jana Pawła II w Bartoszycach przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach
i wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów.
Zgodnie z wytycznymi programu poniżej przedstawiamy Państwu aktualne jadłospisy dań podawanych pacjentom oraz zdjęcia wybranych posiłków.
Śniadanie 25.04.2025 - Dieta lekkostrawnaKasza kukurydziana na mleku 300ml *7, Masło 10g *7, Dżem wiśniowy 50g Twaróg 70g*7, Herbata 250m Bułka zwykła 1szt *1, |
![]() |
Obiad 25.04.2025r. - Dieta podstawowaKompot 250ml *3, Ryż z warzywami 300g *7, Zupa pieczarkowa 300ml *7, *14, Ryba pieczona 100g *3, 4 Sos 70ml *1, *3, |
![]() |
Pliki: